Feb.
25
2020
Click for Work manual - 3. fejezet

Értékelj, hogy értékeljenek

 

Az Click for Work közösség egyik legfontosabb mozgató ereje a valós értékelések leadása. Ez segít a megrendelőknek és a diákoknak munkavégzés előtti tájékozódásban, illetve a bizalom elnyerésében. Sajnos időről időre előfordul, hogy nem adnak le a felhasználók egymás felé értékeléseket. Ezen kívánunk most változtatni.

 

 

Mindenki ad le értékelést?

Elejét szerettük volna venni annak, hogy valaki csak azért ne merje megírni őszintén a tapasztalatait, mert félnie kell, hogy bosszúból lejárató értékelést kap. Ezért már a kezdet kezdetén úgy alakítottuk ki a rendszert, hogy ne legyen senkinek se lehetősége úgynevezett bosszú értékeléseket leadni. A másik félre leadott értékelés (mindegy, hogy negatív, semleges vagy pozitív) nem látszódik, csak ha

  • a másik fél is viszont-értékelte már az utazást
  • vagy 2 nap, azaz 48 óra eltelt az értékelés leadását követően.

Ez utóbbi esetben, tehát a 2 napot követően, már nem lesz lehetőség értékelést leadni.

 

Ha előzőleg esetleg pozitív értékelést adott az egyik fél, de a másik fél negatívat, akkor már nem lesz törölhető az eredeti értékelés, ezáltal kiküszöbölve a bosszút.

 

Miért fontos az értékelés?

A Click for Work közössége a bizalomra épít. De mit is jelent ez? Vegyünk egy példát! Meghirdetsz egy faladatot, pl. Vasalást. Tegyük fel, hogy hamarosan befut az első jelentkezés, és a diák a jelentkezésében leírja, hogy ő nagyon szépen tud vasalni. Ekkor még, valljuk be, bizonytalan vagy, elhidd-e ezt a diáknak. Hisz, ilyet mindenki tud mondani, nem igaz? Van arra lehetőség, hogy feltegyél neki szakmai kérdéseket, de lássuk be, valójában kérdések híján vagyunk, leginkább csinálni és nem tanítani szoktuk a vasalást. És íme, itt jön képbe az értékelés! Egy gyakorlott Click for Work megrendelő nem hezitál, máris felmegy a diák profiljára és megnézi a mások által leadott értékeléseket. Mert, ha itt az áll, hogy netán ez a diák rendszeresen vasal máshol is, és mások azt írják, gyönyörűen szokott vasalni, netán 5 csillagja is van, az már nem lehet a véletlen műve. Ezt már hiszem, ez már a való élet, ez már egy másik anyuka társam véleménye. Ami nem szorul magyarázatra. Ezért ne hagyd ki az alkalmat, add tudtára a többieknek, hogy milyen munkát kaptál, mik voltak a benyomásaid. Mert mások sem fogják megkérdőjelezni, sőt! Hinni fognak neked. Kérdések nélkül.