Mar.
19
2019
10 érv a babysitter mellett

Sokan, még a mai napig fenntartásokkal kezelik a babysittelést. Nem merik másra rábízni gyermekeiket, a legtöbbszőr érzelmi okokból. Azonban a gyerekvigyázás nem egy új keletű dolog, sőt mára már teljesen abszolút elfogadott is. Rendkívül megkönnyítheti egy babysitter a család életét. Számos előnnyel jár, ha az anya

néha másra bízza gyermekét. Összegyűjtöttünk pár nagy előnyt, ami a babysitteléssel jár.

 

Kettesben a pároddal

 

Ha nincs nagytestvér háznál, előfordul az, hogy a párok a gyermek születése óta nem tudtak kettesben időt tölteni, pedig ez egy házasságban is nagyon fontos. Egy romantikus vacsora, vagy egy mozi, csak pár órás kikapcsolódás, de még közelebb tudja hozni a párokat egymáshoz. Erre szokták azt mondani, hogy egy babysitter megmenthet egy házasságot is akár!

 

 

Munkák a ház körül...

 

Egy anyának nem csak az a dolga, hogy a gyermekére vigyázzon. Számos teendője van otthon is, megfőzni az ebédet, mosni, vasalni, takarítani. Egy babysitternek azonban minden figyelme csak a gyermekre irányul, egésznap le tudja kötni a figyelmét, tud vele játszani, így a gyermek nem érzi azt, hogy háttérbe szorul, illetve nem foglalkoznak vele.

 

 

Szocializálódás

 

A gyermek fejlődésének is jót tesz, hiszen megismer új embereket, megtanul viselkedni mások előtt, megtanulja, hogy nem csak a szüleire kell figyelnie, nem csak az ő utasításukat kell követni, az óvódába menet előtt kifejezetten jól jöhet.

 

Egy kis lazítás a szülőknek

 

A diákok leginkább a hétvégén érnek rá, akkor tudnak dolgozni. Így a szülőknek lehet egy szabadnapjuk, elmehetnek kirándulni, túrázni a szabadba kettesben. Egy fárasztó, végig dolgozott hét után teljesen feltölti a szülőket egy ilyen nap.

 

 

 

Hónapok után barátnőzni egyet...

 

Minden anyukának a gyermeke a legfontosabb, de nekünk nőknek fontos szerepet töltenek be a barátnőink is az életünkben. Kisgyermekes anyukának nagyon nehéz összehozni még egy kávét is a barátaival, pedig egy ilyen baráti beszélgetés nagyon fontos a mindennapokban. Egy babysitter mellett juthat időnk a rég nem látott barátnőkre is!

 

 

Külföldi babysitter

 

Ez itthon annyira még nem népszerű, de idegen országokban bevett szokás, hogy egy idegen országból hívnak, vagy alkalmaznak babysitter. Ennek egyik előnye, hogy a gyermek máris elkezd egy idegen nyelvet tanulni, továbbá megismer egy másik kultúrát, megtanulja elfogadni azt, így már fiatal korában megtanulja az elfogadást. Továbbá ez rendkívül kiszélesíti a gyermek látókörét.

 

 

Nyugodt munkavégzés

 

Nincsen stresszmentes munka, ezt jól tudjuk sajnos mindannyian, de az még ront a helyzeten, ha munkavégzés közben még a gyermekünk miatt is aggódnunk kell. Ha van egy babysitterünk, tudjuk, hogy a gyermekünk jól érzi magát, biztonságban van, így tudunk a munkánkra koncentrálni.

 

 

 

Nincs több családi dráma 

 

A babysitternek kerek-perec elmondhatod, hogy te mit szeretnél, te hogy szeretnéd nevelni a saját gyerekedet, nem fog beleszólni, hogy szerinte mi a megfelelő a te gyerekednek. Viszont a rokonok előszeretettel szólnak bele a gyereknevelésbe, és zokon veszik, ha nem fogadod meg egy-egy tanácsukat. Így azt is elmondhatjuk, hogy a babysitterrel még a családi vitákat is megelőzhetjük. Ebbe még akár egy sörözés is beleférhet!

 

 

Önállóságot tanul a gyermek

 

Megtanulja, hogy akkor sincs baj, és jól érezheti magát, ha a szülei nincsenek vele. Ez a későbbiekben nagyon fontos lesz, szívesebben megy majd óvódába, iskolába. Megtanulja, hogy a szülei hamarosan hazajönnek, addig pedig nélkülük is el tud lenni.

 

Te tudod mikor jó neked

 

Te tudod megmondani, mikor jöjjön hozzátok. Nem kell a rokonaid előtt kellemetlen helyzetbe kerülni, szívességet kérni. Csak szimplán megmondod a babysitternek mikor van rá szükséged, anélkűl hogy bárki programját keresztbehúznád.

 

 

+1 A Click for Worknél regisztrált diákok, megbízhatóak és tapasztaltak, így bátran rájuk lehet bízni a gyerekeket.

 

Ilyen egyszerű lenne az élet egy babysitterrel! Találd meg nálunk a sajátodat!